HotstonemassageEen Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met “hete stenen.”De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstonemassage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, varierend van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.
Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.
De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:
  • spanningen , - stress 
  • spierproblemen - fibromyalgie
  • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
  • spijsverteringsproblemen
  • slechte doorbloeding
Maar “natuurlijk bovenal” is het ook geschikt voor mensen die even tot rust willen komen en genieten van de weldaad van een Hotstonemassage.